ניוקי מוקפץ בעגבניות, חציל וגבינת צאן

מנת ניוקי חגיגית ומעניינת

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
ניוקי מוקפץ בעגבניות, חציל וגבינת צאן
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן עבודה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חציל בינוני
  • 6 כפות שמן קנולה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 6 עגבניות אדומות, בשלות
  • 1 כפית שטוחה סוכר
  • 2 שיני שום חצויות ופרוסות דק
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • 3 עגבניות מיובשות, קצוצות
  • 4 עלי בזיליקום קצוצים דק
  • 600 גרם ניוקי (קפוא או בוואקום)

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. קולפים את החציל בעזרת קולפן וחותכים לקוביות של ס"מ וחצי רבוע.
2. מחממים במחבת שטוחה וגדולה 3 כפות שמן קנולה וצולים את קוביות החצילים כ-5-7 דקות מעל חום בינוני, עד רכות קלה וקבלת צבע שחום, מצננים מעל נייר סופג. קוביות החציל יישארו מרובעות ויפות.
3. בסיר בינוני ורחב מחממים 3 כפות שמן זית וצולים את הבצל כ-5 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
4. אם הניוקי קפוא, מפשירים על השיש לפרק זמן קצר (למצב של חצי קפוא).
5. מוסיפים את העגבניות וצולים ל-2 דקות תוך ערבוב מעל חום בינוני.
6. מתבלים בכפית סוכר שטוחה, שיני השום הפרוסות, העגבניות המיובשות, 3 קורט מלח, קורט קטן של פלפל שחור טחון ומערבבים.
7. מערבבים מעל חום בינוני-גבוהה למשך 10 דקות.
8. מוסיפים את עלי הבזיליקום ומבשלים לעוד 3-4 דקות תוך ערבוב קל.
9. במחבת שנצלו החצילים מוסיפים 3 כפות שמן קנולה ומחממים לחום בינוני.
10. מפרידים בעדינות את הניוקי ומוסיפים אל השמן בהדרגה.
11. מנערים קלות ומקפיצים ל5-8 דקות מעל חום בינוני, כך שהניוקי יצלו מבחוץ ויקבלו צבע שחום עדין. הניוקי לא עוברים בישול אלה הקפצה הנותנת להם מרקם חיצוני פריך ומרקם פנימי נימוך.
12. יוצקים מהרוטב החם לכוס קוקטייל רחבה.
13. מעל מניחים מנה של ניוקי, מעל מהגבינה המפוררת וחציל מעל הכל.
14. מגישים חם כמנה ראשונה.
דרג: