ניוקי גבינה מתוק ברוטב חמאה ופרג

אוזני המן טעימות ומאכלי פורים נוספים

מאת: עורך השף הלבן \

צילום: דני לרנר

דרג:
ניוקי גבינה מתוק ברוטב חמאה ופרג
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה (250 גרם) גבינת כנען מסדרת השף הלבן
  • גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9% "תנובה"
  • 3 ביצים
  • 1 ¼ (160 גרם) כוסות קמח
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • כפית קינמון
  • ¼ כוס קמח לגלגול הניוקי
  • לרוטב:
  • 150 גרם חמאת תנובה
  • 3 כפות סוכר
  • גרידה מ-1/2 תפוז
  • ½ חבילה (50 גרם) פרג שלם

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מרתיחים בסיר גדול כ- 2 ליטר מים. בקערה גדולה מערבבים יחד את כל חומרי הניוקי עד לקבלת בצק רך (במידה והבצק רך מדי מוסיפים מעט קמח). על גבי משטח עבודה מקומח מגלגלים את הבצק לגליל בקוטר 1/2ס"מ. חותכים את הגליל כל 1 ½ ס"מ לקבלת ניוקי בגודל בינוני. מעבירים את הניוקי לסיר הרותח ומבשלים כ-3 דקות או עד שהניוקי צפים מעל פני המים. שוטפים קלות ומעבירים לקערה.
2. לרוטב: במחבת גדולה מחממים את החמאה עם הסוכר עד להמסת החמאה. מוסיפים את הפרג ומבשלים יחד כשתי דקות. מוסיפים את הניוקי ומערבבים מעט תוך כדי חימום.
3. להגשה: מסדרים בצלחת הגשה מהניוקי עם הרוטב, מוסיפים גרידת תפוז מעל ומגישים.



 
דרג: