ניוקי ברוקפור, פטריות, מרווה ושמנת

ניוקי חלבי ברוטב פטריות קטיפתי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
ניוקי ברוקפור, פטריות, מרווה ושמנת
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם ניוקי
  • 3/4 סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים לאורך
  • 1/2 בצל לבן בינוני קצוץ
  • 3 שיני שום פרוסות
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/3 כוס יין לבן
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • מלח
  • אגוז מוסקט
  • 1 כף עלי מרווה טריה קצוצה
  • 220 גרם גבינת רוקפור מפוררת
  • פתיתי גבינת פרמז'ן
  • חצי בגט
  • 1 כף חמאה
  • שום כתוש
  • שמן זית

אופן הכנה:



1. בסיר בינוני מחממים כף חמאה ומוסיפים את הבצל הקצוץ, קורט פלפל שחור גרוס, הפטריות ושיני השום.
2. צולים להשחמה קלה תוך ערבוב כ-5 דקות ומוסיפים 1/3 כוס יין לבן.
3. מצמצמים לחצי כמות היין תוך ערבוב.
4. מוסיפים 2 מיכלי שמנת מתוקה ומתבלים בקורט מלח, מעט אגוז מוסקט ועלי המרווה הקצוצים.
5. מבשלים על להבה בינונית תוך ערבוב כ-4-5 דקות.
6. מוסיפים את הגבינה ומסמיכים את הרוטב על ידי בישול מעל חום בינוני וערבוב מתמיד.
7. רק לאחר שהרוטב מוכן מבשלים את הניוקי לפי הוראות היצרן, מסננים (ללא צינון במים) .
8. מעבירים את הניוקי לסיר הרוטב.
9. מערבבים עם כף רחבה בעדינות ותוך ניעור קל של הסיר, כך שכל הניוקי יתכסו ברוטב.
10. במקביל מחממים את גריל התנור.
11. פורסים את הבגט לפרוסות עבות, המחוברות בבסיסן.
12. בתוך כל פרוסה מורחים מעט שום כתוש ומעל כל הבגט יוצקים שמן זית.
13. קולים בגריל התנור ל-2 דקות עד שהבאגט הופל לפריך.
14. להגשה: מחלקים למנות את הניוקי עם הרוטב, מעל מפזרים פתיתי פרמז'ן ומגישים מייד בליווי הבגט החם.
 

דרג: