ניוקי ברוטב שמנת־עגבניות בחמש דקות

בא לכם ניוקי ברוטב שמנת? אין צורך לחפש מסעדה איטלקית - בפחות מחמש דקות תוכלו להגיש לשולחן ניוקי ברוטב עשיר וטעים להפליא

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
ניוקי ברוטב שמנת־עגבניות בחמש דקות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500-400 גרם ניוקי מוכנים (מצוננים או בוואקום)
  • מלח
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לקצפת 32% מסדרת "השף הלבן"
  • 1 שן שום כתושה
  • 5 כפות עיטורי עגבניות מיובשות "אוליביה" מסוננים מהשמן
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כף עלי אורגנו טריים (או ריחן) קצוצים
  • פתיתי פרמז'ן להגשה

אופן הכנה:

הכנה
1. לבישול הניוקי, מרתיחים מי מלח בסיר גדול. כשהמים רותחים, מבשלים את הניוקי לפי ההוראות על גבי האריזה.
2. בינתיים, יוצקים את השמנת למחבת בינונית, מוסיפים שום ו־4 כפות עיטורי עגבניות ומערבבים. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 5-3 דקות מעל להבה נמוכה, עד שהרוטב מסמיך מעט. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
3. מסננים את הניוקי מהמים ומעבירים לקערה. יוצקים את הרוטב על הניוקי ומערבבים בזהירות. מחלקים לצלחות, זורים אורגנו, מנקדים בעיטורי העגבניות הנותרים ובוזקים פתיתי פרמז'ן. מגישים מיד.
דרג: