ניוקי ברוטב רוקפור

מדוע לקנות ניוקי מוכן אם אפשר להכין לבד בבית? מתכון נהדר לניוקי תוצרת בית ברוטב עשיר גבינת רוקפור

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
ניוקי ברוטב רוקפור
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 5

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חומרים לניוקי:
  • ½ ק"ג תפו"א אפוי בתנור (°c200 במשך שעה, מקולף ומרוסק בפומפיה)
  • 1 כוס קמח
  • 1 ביצה גדולה
  • קורט מלח
  • קורט אגוז מוסקט
  • 1 חבילה פתיתי פרמזן לפסטה מסדרת השף הלבן
  • חומרים לרוטב:
  • 1/2 מיכל שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 3 כפות חלב
  • 50 גרם גבינת קולאז’ מסוג רוקפור, מפוררת

אופן הכנה:

הכנת הניוקי:
1. מערבבים את כל החומרים ביחד ולשים בידיים עד לקבלת מסה אחידה.
2. מגלגלים מהמסה על משטח עבודה נקניקים ארוכים, ומהם חותכים בצקיות בגודל 3X 3 ס"מ. שומרים בקירור או בהקפאה.

הכנת הרוטב:
1. מכניסים את כל החומרים לסיר. מניחים את הסיר בתוך מחבת עם מים חמים ושמים על האש.
2. מערבבים עד לקבלת רוטב חלק ואחיד.

הרכבת המנה:
1. בסיר עם מי מלח רותחים מבשלים את הניוקי עד שהם צפים. במקביל, מדללים את הרוטב בעוד 100 מ"ל חלב ו-50 מ"ל שמנת.
2. מוציאים את הניוקי מהמים ומעבירים למחבת עם הרוטב. מערבבים מעט, ומעבירים לצלחות ההגשה.
3. מפזרים על כל צלחת מעט פרמז’ן מגורר.

דרג: