ניוקי בחמאת רוקפור, כרובית ואנשובי מיובש

מנת ניוקי ברוטב אנשובי וחמאה עשיר ופיקנטי, מתאימה כמנה עיקרית לארוחה חלבית

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: פרתם

דרג:
ניוקי בחמאת רוקפור, כרובית ואנשובי מיובש
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה ניוקי
  • 8 יחידות אנשובי מיובש במלח גס
  • 1/2 כרובית
  • 100 גר' גבינת גליל-רוקפור של תנובה
  • 50 גר' חמאת תנובה
  • מלח
  • פלפל
  • מעט רוזמרין לקישוט

אופן הכנה:

הכנה:
1. מבשלים את הניוקי לפי הוראות היצרן.
2. חולטים את הכרובית כ- 15 דק' במים רותחים עם מעט מלח מסננים ומניחים בצד.
3. ממיסים את החמאה במחבת כבדה, מוסיפים את הניוקי וכרובית, מערבבים בעדינות מוסיפים מעל גבינת גליל מפוררת, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים, טועמים ומשפרים טעם.
4. להגשה: מניחים את המנה בצלחת הגשה מוסיפים בעדינות רצועות אנשובי ומעטרים במעט רוזמרין טרי.
דרג: