נזיד פטריות בשמנת עם טוסט גבינת עיזים

נזיד פטריות בשמנת עם טוסט גבינת עיזים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
נזיד פטריות בשמנת עם טוסט גבינת עיזים
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 80 גרם חמאת תנובה
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 1/4 1 ק"ג פטריות טריות מסוגים שונים פרוסות ( שמפיניון, חורש, פורטבלו, ירדן )
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 1 מכל שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
  • 2 גביע שמנת חמוצה בטעם של פעם
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 3/4 כוס עירית קצוצה
  • לטוסט גבינת עיזים:
  • 6 פרוסות אלכסוניות מבאגט טרי
  • 6 פרוסות גבינת קולאג’ פרומעז

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. ממיסים במחבת כבדה חמאה ושמן זית מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה קלה,
2. מוסיפים את הפטריות ומבשלים עד שלא ישארו נוזלים במחבת
3. מוסיפים את היין מבשלים על להבה גבוהה עד שיתאדה.
4. מוסיפים את השמנות, מתבלים במלח ובפלפל מבשלים עד שהרוטב יסמיך, טועמים ומשפרים תיבול.
5. לפני ההגשה מחממים תנור לחום עליון, מסדרים את פרוסות הבאגט בתבנית, מניחים מעל הבאגט פרוסה של גבינת פרומעז ואופים עד להזהבה.
6. יוצקים לקערית אישית מעט מנזיד הפטריות, שמים מעל טוסט גבינה,
7. זורים עירית קצוצה ומגישים עם יין לבן צונן.

דרג: