נודלס בנוסח סיני עם רצועות חזה עוף

נודלס מוקפץ בסגנון סיני עם רצועות חזה עוף ושלל ירקות - הצעה לארוחת צהרים צבעונית ובריאה שגם ילדים אוהבים.

מאת: לירן חסוי \

מקור מתכון: לירן חסוי

דרג:
נודלס בנוסח סיני עם רצועות חזה עוף
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 7-5

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חבילת נודלס (8 ריבועים)
  • 2 חתיכות חזה עוף
  • שמיר
  • רוטב סויה בסגנון סיני
  • פלפל לבן גרוס עבה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס עבה
  • שמן זית איכותי
  • גמבה אדומה
  • קופסת שימורים תירס
  • חצי בצל גדול

אופן הכנה:

1. לוקחים סיר עמוק ושמים בו את 8 ריבועי הנודלס. ממלאים את הסיר במים, כך שיכסו את כל ריבועי הנודלס, ומוסיפים מלח. מבשלים על להבה גבוהה כ-8-5 דקות עד שמתרכך, מסננים ושוטפים במים.
2. מכניסים לקערה גמבה שחתוכה לרצועות דקות ווכל רצועה לחצי, בצל קצוץ ותירס.
3. בתוך סיר גדול שמים שמן זית איכותי, מוסיפים ואת הירקות ומתבלים בפלפל לבן גרוס עבה. מערביים מדי פעם ומחכים שהירקות יהיו מאודים.
4. כשהירקות מוכנים, מוסיפים להם את הנודלס ומערבבים.
5. קוצצים דק מעט שמיר ומערבבים. מוסיפים גם פלפל שחור גרוס ורוטב סויה בסגנון סיני ומערבבים. מחממים את הכול על להבה נמוכה.
6. בינתיים חותכים את חתיכות חזה העוף לרצועות עבות וקצרות (אפשר להוסיף להם ציפוי של שומשום) ומטגנים בסיר קטן. לאחר הטיגון מוסיפים לנודלס, מערבבים הכל, ובתאבון!
דרג: