נוגט שקדים מרוקאי - ז'אבן בלוז

קינוח בניחוח מרוקאי מומלץ, מיוחד וטעים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
נוגט  שקדים  מרוקאי  -  ז'אבן  בלוז
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 קילו אבקת סוכר
  • 1/2 1 כוסות מים
  • 2 חלבונים
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כפית גומי ערבי / מסטיקא
  • 1/4 1 כוס שקדים מולבנים וקלויים
  • לקישוט :
  • אגוזי מלך ושקדים

אופן הכנה:

1. שמים את אבקת סוכר בצלחת עמוקה, מוסיפים מים ובוחשים היטב.
2 . מעבירים לסיר ומבשלים תוך כדי בחישה מתמדת על אש קטנה מאוד במשך חצי שעה עד לקבלת סירופ סמיך .
3. מצננים.
4. בקערה רחבה מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה רבע כוס סוכר.
5. מקציפים עד שמתקבל קצף סמיך ויציב.
6. מערבבים את הגומי הערבי או המסטיקא עם 2 כפות סוכר .
7. מוסיפים לסירופ סוכר תוך כדי בחישה, כף אחרי כף מתוך קצף החלבונים.
8. בוחשים עד שהכל הופך להיות לבן וקשה.
9. מוסיפים את השקדים הקלויים ומערבבים היטב.
10. יוצקים את כל התערובת לתוך קערת הגשה עמוקה.
11. מעטרים את הקערה באגוזי מלך ושקדים.

 

דרג: