נגיסי בטטה בנגיעות צ'ילי וטחינה – חטיף אפוי

נגיסי בטטה בנגיעות צ'ילי וטחינה – חטיף אפוי

מאת: דליה כהן \

מקור מתכון: טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה

דרג:
נגיסי בטטה בנגיעות צ'ילי וטחינה – חטיף אפוי
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 25 כדורים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 800 גרם בטטות (2 גדולות או 6 קטנות) מעוכות ביד אחרי הבישול
  • ביצה
  • 3/4 כוס פתיתי תפוחי אדמה
  • כף רוטב צ'ילי מתוק
  • בצל גדול קצוץ מטוגן בכפית אחת של שמן עד להזהבה
  • כפית טחינה גולמית
  • פטרוזיליה יבשה או טרייה קצוצה דק
  • מלח
  • פלפל

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים עם היד לעיסה ד ב י ק ה . מכינים כדורים בגודל פלאפל
2. משמנים נייר אפיה ומסדרים את הכדורים
3. מרססים על הכדורים מעט שמן ומפזרים פירורי לחם מוזהבים/פנקו
4. אופים בחום 175 20-25 דקות
5. בעזרת כפית הופכים את הכדורים ומרססים אותם שוב במעט שמן.
6. מפזרים עוד פירורי לחם/פנקו ומשחימים קלות עוד 20 דקות
7. מחכים 5 דקות ומגישים חמימים ופריכים
8. טעים עם רוטב צ'זיקי או טחינה מתובלת
9. "טיפ":
כאמור אם לא מצאתם פתיתי תפוחי אדמה מוכנים.קחו 1-2 תפוחי אדמה ותגררו אותם על המגררת הכי דקה. תכניסו את התכולה לשקית ניילון ותעשו חור קטן בקצה.סחטו את הניילון מבחוץ עד שכל הנוזלים יתנקזו מהחור הקטן

דרג: