מתכון מאסטר לעוגת גבינה קרה ללא אפייה

הבלילה להכנת עוגת גבינה החדשה של "השף הלבן" מאפשרת לכם גם להכין כל עוגת גבינה קרה שתרצו - עם תותים או דובדבנים, פירורים או שוקולד.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: חוברת שבועות תנובה 2017

דרג:
מתכון מאסטר לעוגת גבינה קרה ללא אפייה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12

סוג תבנית / כלי: תבנית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 300 גרם פתי בר (בטעם וניל, קרמל או שוקולד)
  • 100 גרם חמאת תנובה, מומסת
  • לעוגה:
  • 1 שקית (14 גרם) ג'לטין
  • ¾ כוס( 180 מ"ל) מים רותחים
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה "השף הלבן" 38% שומן
  • 1 כוס ( 200 גרם) סוכר
  • 1 גביע ( 850 גרם) בלילה להכנת עוגת גבינה "השף הלבן" - חדש!

אופן הכנה:

1. מכינים את הבסיס: טוחנים את הפתי בר לפירורים ומערבבים עם החמאה המומסת. משטחים בתבנית כחצי מהפירורים בשכבה אחידה ומהדקים היטב.
2. מכינים את העוגה: מערבבים את הג'לטין עם המים הרותחים עד להמסה. אם הוא אינו נמס לחלוטין, מחממים 10-20 שניות במיקרוגל ומערבבים שוב.
3. מקציפים את השמנת המתוקה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים עד לקבלת יציבה מאוד.
4. מוסיפים לגבינה את תמיסת הג'לטין, מערבבים, מוסיפים בהדרגה את הקצפת ומקפלים לבלילה אחידה.
5. יוצקים את הבלילה לתבנית ומחליקים את פני העוגה. מפזרים את יתרת הפירורים ומהדקים אותם קלות לפני העוגה, או מכינים את אחד מהציפויים המוצעים ומעבירים למקרר ל־ 6 שעות לפחות.

* במקום בלילה לעוגת גבינה "השף הלבן" - 500 גרם גבינה לבנה 5% + 1 גביע גבינת שמנת נפוליאון 16% או 24% בטעם טבעי + 1/3 כוס (65 גרם) סוכר + 1 כפית תמצית וניל.

טיפים לגיוון:

לציפוי YOLO שוקולד מריר:
מערבבים 2 גביעי YOLO שוקולד מריר ומורחים על העוגה. מצננים שעתיים לפחות לפני ההגשה

לגיוון הבסיס:
מחליפים את הביסקוויטים בעוגיות אחרות שאוהבים או בבצק פריך מתוק חמאה של "מעדנות", מופשר ואפוי לפי ההוראות על האריזה.

למלית אגסים ביין :
שמים בסיר 10 אגסים מקולפים וחצויים, ½ בקבוק יין אדום, ½ כוס סוכר, מקל קינמון, כוכב אניס, 3 תרמילי הל, 3 מסמרי ציפורן וכפית תמצית וניל. מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות על אש נמוכה. מצננים. מסדרים את האגסים על שכבת הבסיס, מזלפים עליהם 3 כפות מנוזל הבישול ויוצקים את בלילת העוגה.

למלית תותים, פטל או דובדבנים טריים:
לפני שיוצקים את מלית הגבינה מצמידים מסביב לתבנית תותים חצויים(או פטל או דובדבנים מגולענים), כשצדם החתוך פונה החוצה אל הדופן .
אם רוצים, מציבים פירות שלמים באמצע התבנית, ורק אז יוצקים את בלילת העוגה.


לציפוי ולקישוט פטל או תותים טריים ומיני נשיקות מרנג:
ממש לפני ההגשה מסדרים על העוגה פטל או תותים ונשיקות מרנג קטנטנות בתלולית ססגונית. אפשר להחליף את התותים בדובדבנים או בפטל.

דרג: