מתכון מאסטר לעוגת גבינה אפויה

נא להכיר, בלילה להכנת עוגת גבינה - שתעשה לכם חיים קלים במטבח! תוכלו להכין ממנה כל עוגת גבינה אפויה שתרצו, עם פירות או אגוזים, שוקולד או מרנג.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: חוברת שבועות תנובה 2017

דרג:
מתכון מאסטר לעוגת גבינה אפויה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 12

סוג תבנית / כלי: תבנית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 200 גרם פתי בר (בטעם וניל, קרמל או שוקולד)
  • 100 גרם חמאת תנובה, מומסת
  • לעוגה:
  • 5 ביצים מופרדות
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 גביע ( 850 גרם) בלילה
  • להכנת עוגת גבינה "השף הלבן"
  • ¾ כוס (105 גרם) קמח

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ללא טורבו ל־ 180 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית מלאה במים עד מחציתה (האדים שיעלו מהמים יתרמו לאווריריות העוגה).
2. מכינים את הבסיס: טוחנים את הפתי בר לפרורים ומערבבים עם החמאה המומסת. משטחים בתבנית בשכבה אחידה ומהדקים היטב.
3. מכינים את העוגה: מקציפים את החלבונים וכשהקצף מתחיל להלבין מוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
4. בקערה נפרדת מערבבים את הבלילה להכנת עוגה עם החלמונים והקמח.
5. מוסיפים את הבלילה לקצף ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול, עד לקבלת תערובת אחידה.
6. יוצקים את התערובת על בסיס פירורי הפתי בר ומחליקים את פני העוגה.
7. אופים 60-50 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש (עלולים להיווצר על פני העוגה סדקים, אך הם ייסגרו בהמשך).
8. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו במשך שעה.
9. מוציאים מהתנור, מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר ל־ 6 שעות לפחות.

*במקום בלילה לעוגת גבינה "השף הלבן" - 500 גרם גבינה לבנה 5% + 1 גביע גבינת שמנת נפוליאון 16% או 24% בטעם טבעי + 1/3 כוס (65 גרם) סוכר + 1 כפית תמצית וניל.


לציפוי שוקולד לבן, שקדים ו/או אגוזים מקורמלים:
מכינים את השוקולד הלבן: ממיסים 100 גרם שוקולד לבן עם 1/4 כוס שמנת מתוקה 32% או 38% שומן "השף הלבן" ויוצקים מעל העוגה. מכינים שקדים ו/או אגוזים מקורמלים: מערבבים בקערית 1/2 כוס מים, 1/2 כוס סוכר וטובלים בה 1 כוס אגוזים או שקדים או תערובת.
מחממים את התנור ל־ 180 מעלות, מניחים את האגוזים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ־ 15 דקות. מצננים ומניחים על העוגה בצורת כתר.

לציפוי מרנג מוזהב:
מקציפים 5 חלבונים במיקסר במהירות מרבית, מוסיפים קורט מלח כבר בהתחלה וכשהקצף מתחיל להלבין מוסיפים בהדרגה 1 כוס סוכר. מקציפים עד שהקצף מבריק ויציב מאוד. מזלפים את הקצף על העוגה ומזהיבים בעזרת מבער (ברנר). אפשר להזהיב גם בתנור, שחומם מראש במצב גריל, עם דלת פתוחה, 5-4 דקות או עד להזהבה הרצויה.

לציפוי שמנת חמוצה ודובדבנים:
מערבבים 2 גביעי שמנת חמוצה 15% שומן תנובה עם 4 כפות סוכר ויוצקים על העוגה בעודה חמה. מחזירים לתנור ל־ 10 דקות בחום של 180 מעלות, מצננים ומעבירים למקרר עד להגשה. בסמוך להגשה
מקשטים בדובדבנים.




דרג: