מתכון לפנקייק דבש עם תפוח וצימוקים כתושים

מתכון פנקייק דבש עם תפוח וצימוקים כתושים נחמד כמנה ראשונה או אחרונה בראש השנה.

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מתכון לפנקייק דבש עם תפוח וצימוקים כתושים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 16 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 כוס צימוקים
  • 1 תפוח עץ ירוק
  • כף שמן
  • מיכל שמנת חמוצה 200 גרם
  • 1/4 כוס חלב קר
  • ו ביצה
  • 1 כף סוכר חום
  • כפית דבש
  • כוס קמח רגיל
  • 3/4 שקית אבקת אפיה
  • גרודת תפוז או כפית ליקר וגם קצת קינמון שמוסיף המון

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. שמים במג'ימיקס:
1/2 כוס צימוקים לבנים
תפוח עץ מקולף חתוך לקוביות קטנות
כף שמן
כותשים כמה דקות שאפשר ומדי פעם מנקים את דפנות הקערה כי נדבק ושוב מפעילים.
2. שמים בקערה את עיסת התפוח והצימוקים ומערבבים.
3. מוסיפים לקערה את יתר המצרכים ומערבבים לעיסה אחידה.
4. מרססים מחבת בשמן (עדיפה מחבת שקעים), ויוצקים כמות של כף במרווחים.
5. מטגנים על להבה קטנה והרבה זמן עד שמשחימים ומעל מתחילות להיווצר בועות.
6. הופכים עם כף רגילה ונעזרים במזלג.
7. מטגנים גם את הצד השני עד שישחים קלות.
8. מדי פעם צריך לרסס את המחבת בשמן.
9. מגישים חם עם מגוון אופציות:
גלידה
טחינה מעורבבת עם סילאן (בכמות שווה)
שמנת חמוצה
קצפת
סירופים כמו מייפל/שוקולד
קונפיטורה
או בוזקים רק אבקת סוכר
 

דרג: