מתכון לסלט חומוס תוצרת בית - הפיתות עליכם

החומוסיה הפרטית שלכם - בואו ללמוד איך מכינים חומוס ביתי מוצלח וטעים!

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
מתכון לסלט חומוס תוצרת בית - הפיתות עליכם
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 2 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ½ שקית (400 גרם) גרגרי חומוס מבושל של סנפרוסט
  • 2/3 כוס טחינה גולמית
  • 1 לימון, סחוט טרי
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • להגשה:
  • עלי פטרוזיליה קצוצים
  • צנוברים, קלויים במחבת יבשה עד להזהבה
  • כמון
  • פפריקה
  • שמן זית

אופן הכנה:

הכנה
1. מבשלים את גרגרי החומוס לפי הוראות ההכנה שעל השקית עד שהגרגרים רכים מאוד ואף מתפרקים. מניחים לגרגרי החומוס להתקרר בסיר עד שהם פושרים/ קרים.
2. מעבירים 2 כוסות של גרגרי החומוס לקערה של מעבד מזון יחד עם מצקת של מי הבישול ומעבדים למחית חלקה. אם מחית סמיכה מדי, מוסיפים עוד מהנוזלים.
3. מוסיפים מעט טחינה ומערבלים כ-2 דקות. מוסיפים את יתר הטחינה ומערבלים לתערובת אחידה. 
4. מוסיפים את מיץ הלימון ומלח בהדרגה- כל פעם טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. 
5. להגשה: יוצקים את החומוס לקערות שטוחות, מניחים מעל גרגרי חומוס מבושלים, צנוברים קלויים, כמון, פפריקה ושמן זית.

דרג: