מתכון לסופלה שוקולד אישי

סופלה שוקולד אישי ומשודרג

מאת: יהודית מורחיים \

מקור מתכון: חוברת שף של שנת 2009 - עם שינויים שלי לטובת המתכון

דרג:
מתכון לסופלה שוקולד אישי
עד 10 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 10 מנות אישיות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • החומרים:
  • 300 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 130 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 1/4 כוס סוכר (50 גרם)
  • 4 ביצים
  • 1 כף קמח רגיל
  • 1 כף ברנדי קוניאק (לא חובה)
  • 50 גרם שוקולד חלב או מריר למילוי

אופן הכנה:

  • בקערת זכוכית מניחים את החמאה והשוקולד וממיסים במיקרוגל בפולסים. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד להטמעה.
  • בקערת מערבל שמים את הביצים השלמות ומקציפים במהירות גבוה, מתקבל קצף עם מרקם אוורירי ובהיר. מוסיפים את קצף הביצים לקרם השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול רחבות.
  • מבליעים את הקמח ואת הברנדי בתערובת עד לקבלת מרקם חלק.
  • מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. משמנים את התבניות האישיות (8-9 במספר) ,אפשר להשתמש בספלי קפה חסיני אש.
  • יוצקים מהתערובת לתבניות האישיות (עד חצי מגובהם), מכניסים לכל תבנית רבוע של שוקולד ומטביעים אותו פנימה.
  • אם מכינים מראש, אפשר להשאיר במקרר אפילו לילה ולמחרת לאפות את הסופלה.
  • זמן אפיה של 15 דקות, העוגות מתייצבות אך עדיין רוטטות כשמזיזים את התבנית (יש להמנע מאפית יתר, אנחנו רוצים סופלה לא עוגה).
  • יש להוציא מהתנור ולהגיש מיד, אפשר להוסיף ליד גלידת וניל טעימה. 
  • בהצלחה עם מתכון טעים ומנצח.
  •  

    דרג: