מתכון לדג אמנון צלוי בלימון שרי ויין

פילה אמנון צלוי בתנור בתיבול קלאסי של שום, שמן, לימון ויין לבן. מגישים עם תוספת של עגבניות שרי צלויות, ממש כמו במסעדת שף.

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מתכון לדג אמנון צלוי בלימון שרי ויין
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 קורט פלפל לבן גרוס
  • 1/2 כוס יין לבן
  • מיץ מ-1 לימון טרי
  • 1 לימון טרי שטוף היטב, חתוך לקוביות
  • 1 סלסלת עגבניות שרי, חצויות
  • שמן זית
  • 3 שיני שום קצוצות דק
  • טימין יבש
  • 1 בצל ירוק/עירית
  • 4 מנות של פילה אמנון נקי מעצמות
  • 2 קורט מלח גס

אופן הכנה:

הוראות הכנת המתכון: שימו לב לכך לפני הצליה של האמנון משרים אותו במרינדה.

1. מפשירים את האמנון הקפוא כשהוא עטוף בניילון, בתוך קערה עם מים קרים (האמנון הקפוא מגיע עטוף, מוציאים את הדגים מהאריזה האטומה ללא הנוזלים).
2. מסירים את הניילון ומעבירים את הדגים לתבנית עם נייר אפייה.
3. מעל הדגים מפזרים 2 קורט מלח גס, חצי קורט פלפל לבן גרוס ואת השום הקצוץ. יוצקים מעל הדגים 3 כפות שמן זית ומיץ מלימון טרי סחוט.
4. מעל הכל יוצקים מעט יין לבן ומשרים את הדג ל-10 דקות בנוזלים ובתבלינים, שיספח מהטעמים.
5. מפזרים מעל הדגים את עגבניות השרי החצויות, חצי כפית עלי תימין יבש וקוביות הלימון.
6. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
7. צולים את הדג במרכז התנור ל-15 דקות, עד לצלייה מלאה. אין צורך לכסות או להפוך שאת הדג.
8. מגישים חם עם השרי מעל. מקשטים בעירית או בצל ירוק חתוך לטבעות דקות.


הנה עוד מתכון לדג אמנון

דרג: