משמשים יבשים ביין מוסקט וקימאק

קינוח חגיגי לט"ו בשבט

מאת: עורך שף לבן

דרג:
משמשים יבשים ביין מוסקט וקימאק
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 10 מנות/ 10 גביעי זכוכית

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 ק"ג משמשים יבשים
  • 2/3 כוס סוכר
  • 4 פרוסות לימון עם הקליפה
  • 2 מקלות קינמון
  • 3 כוסות יין מוסקט לבן
  • לקימאק
  • 1 מיכל שמנת עמידה להקצפה 38% מסדרת השף הלבן
  • 200 מ"ל קרם פרש
  • 1 גביע שמנת של פעם 27%
  • 2 כפות שקדים מולבנים פרוסים וקלויים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. בסיר שמים את המשמשים, סוכר, פרוסות לימון, מקלות קינמון ויין ומביאים לרתיחה.
2. מבשלים על להבה בינונית עד שהמשמשים רכים והרוטב מצטמצם לחצי.
3. מצננים ומקררים למשך לילה.
4. לפני ההגשה מקציפים את השמנת העמידה עם הסוכר לקצפת יציבה, מערבבים את הקרם פרש והשמנת של פעם, מוסיפים לקצפת, מערבבים ומקבלים "קימאק".
5. מחלקים את המשמשים עם הרוטב לגביעי זכוכית, מניחים מעל 2 כפות "קימאק" זורים שקדים קלויים ומגישים.
 

דרג: