משמשים אפויים על גלידת וניל ברוטב תפוז-שמנת

3 צעדים פשוטים ויש לכם מנת גלידה משודרגת עם פירות ורוטב מתוק

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
משמשים אפויים על גלידת וניל ברוטב תפוז-שמנת
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 200 מ"ל תרכיז תפוזים קפוא
  • 1 ק"ג משמשים טריים גדולים מגולענים
  • 1 כוס סוכר
  • 3 שקיות סוכר וניל
  • גלידת וניל משובחת

אופן הכנה:


1. שמים בסיר קטן את השמנת ואת תרכיז התפוזים ומבשלים על אש נמוכה, עד שמתקבל רוטב אחיד. מצננים מעט ומקררים עד להגשה (אפשר להכין יום קודם).
2. מחממים תנור לחום של 160 מעלות. מסדרים את המשמשים בתבנית התנור כשהצד החתוך כלפי מטה, זורים עליהם את הסוכר וסוכר הווניל ואופים שעה.
3. להגשה:
מחלקים את הגלידה לגביעים. שמים מעל את המשמשים האפויים ומעט מהרוטב.

דרג: