משולשי פיתה עם גבינת פטה, לבנה וחציל

מנת פתיחה קלילה וקלה להכנה, מתאים להגשה לאירוח קל או כמנת פתיחה לארוחה חלבית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
משולשי פיתה עם גבינת פטה, לבנה וחציל
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 פיתה גדולה פתוחה וחתוכה
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפיות זעתר קצוץ דק
  • 1 חציל
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 קופסת גבינת פטה "פיראוס" תנובה
  • מיץ סחוט מחצי לימון
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 קופסת לבנה 250 גרם "פיראוס" תנובה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית פלפל

אופן הכנה:

הכנה:
1. מורחים את משולשי הפיתה בשמן זית ומפזרים מעל זעתר. קולים את הפיתות בתנור עד שיזהיבו מצד אחר. שומרים
בצד.
2. קולים את החצילים (על האש או בגריל) עד שהקליפה שרופה ובפנים החציל רך. מעבירים לצלחת ומקררים מעט.
3. חוצים כל החציל ומעבירים לקערה את בשר החציל הקלוי. מוסיפים מיץ לימון, שום ופלפל שחור ומערבבים בעדינות.
4. מפוררים את גבינת הפטה ומוסיפים לתערובת.
5. עורמים מעל כל משולש פיתה מעט מהתערובת. מעטרים בלבנה, יוצקים מעל שמן זית ומתבלים בפלפל צ’ילי.

 

דרג: