משולשי חמוציות בבצק עלים

עוגות פרי אישיות מתוקות־חמצמצות שכיף לזלול כשהן טריות וחמימות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
משולשי חמוציות בבצק עלים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 18 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 600 גרם בצק עלים חמאה "מעדנות" מופשר לפי ההוראות על גבי האריזה
  • 2 כפות סוכר
  • 2 שקיקים (20 גרם) סוכר וניל
  • 1 כפית קורנפלור
  • ½ כפית קינמון טחון
  • 1 חלמון טרוף עם 1 כף מים
  • 2-3 כפות קונפיטורה סמיכה (משמש, תות, פטל או פרי יער אחר)
  • 70-60 חמוציות (קראנברי) קפואות
  • לעיטור:
  • גבישי סוכר

אופן הכנה:


1. מרפדים 2 תבניות אפייה שטוחות גדולות בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות).
2. בקערה קטנה מערבבים יחד סוכר, סוכר וניל, קורנפלור וקינמון.
3. פותחים את גליל הבצק וחותכים אותו ל־18 ריבועים של 8x8 ס"מ:3 רצועות לאורך עלה הבצק ו־6 רצועות לרוחבו, אחרי יישור השוליים הצרים. (ניתן לגזור את הניילון כל 2 טורים, וכך לחלק את העלה ל־3 קטעים של 6 ריבועים). חשוב: בצק החמאה מתרכך במהירות, ולכן כדאי לעבוד על כמה ריבועים בכל פעם, ולשמור את השאר במקרר עד שיגיע תורם.
4. מברישים את ריבועי הבצק בחלמון טרוף. מורחים כ־⅓ כפית ריבה במרכז כל ריבוע, זורים על הריבה ¼ כפית מתערובת הסוכר ומניחים 4-3 חמוציות. זורים על החמוציות עוד ¼ כפית מתערובת הסוכר. מקפלים את הריבוע למשולש, ומהדקים את השוליים בלחיצות בשיני מזלג.
5. מסדרים את משולשי הבצק בתבניות, ומברישים אותם בחלמון טרוף. זורים גבישי סוכר לעיטור.
6. מכניסים את התבניות לתנור, ואופים במשך 5 דקות. מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות) ואופים במשך 20-13 דקות נוספות, עד שהמאפים מזהיבים יפה (אפשר לאפות 2 תבניות יחד בתכנית טורבו. אם אופים תבנית אחת בכל פעם, שומרים את השנייה במקרר עד שיגיע תורה).
6. משחררים את המאפים מנייר האפייה מיד עם הוצאתם מהתנור, ומעבירים אותם לרשת מתכת לצינון.

דרג: