משולשים פריכים עם אגוזים וסירופ - בּוּרִיקָה בֶּלוּז

משולשים פריכים עם אגוזים וסירופ - בּוּרִיקָה בֶּלוּז

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
משולשים פריכים עם אגוזים וסירופ - בּוּרִיקָה בֶּלוּז
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 25 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למלית:
  • 2 כוסות בוטנים או שקדים קלויים, קלופים וטחונים דק
  • 1 כוס אגוזים גרוסים (אגוזי מלך, אגוזי לוז או פקאנים)
  • 1/2 כוס צימוקים בהירים
  • 1 כוס פתיתי קוקוס
  • 1 כפית תמצית שקדים (להשיג בחנויות לצורכי אפייה ובישול או בחנויות תבלינים)
  • 25 עלי בריק
  • 2 חלבוני ביצה
  • שמן לטיגון עמוק

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. שמים בסיר קטן בעל ידית את החומרים לסירופ ומבשלים על להבה בינונית כ- 25דקות, עד שמתקבל סירופ צמיג.
להכנת המלית:
2. שמים את הבוטנים או את השקדים הטחונים בקערה.
3. מוסיפים אליהם את האגוזים, הצימוקים ופתיתי הקוקוס ומערבבים.
4. מוסיפים 1/2 כוס מסירופ הסוכר המוכן, ואת תמצית השקדים.
5. מערבבים לעיסה אחידה (אם היא יבשה מדי, מוסיפים עוד כמה כפות סירופ).
6. מניחים עלה בריק על משטח עבודה, ומקפלים את הקצוות כלפי פנים כדי ליצור ריבוע.
7. מדביקים את הקצוות בעזרת חלבון הביצה.
8. מניחים 1-2 כפות מלית באמצע הריבוע.
9. סוגרים למשולש ומדביקים שוב בעזרת מעט חלבון. מהדקים. בדרך זו מכינים את שאר עלי הבריק.
10. מחממים שמן בסיר עמוק. מטגנים את משולשי הבריק עד לגוון חום זהוב.
11. מוציאים בכף מחוררת אל מגבות נייר כדי להספיג את עודף השמן.
12. מצננים.
13. מחממים את הסירופ שנשאר (כ- 1/2 כוס) על להבה בינונית.
14. מנמיכים את הלהבה ומכניסים בכל פעם 3-2 משולשי בריק אל הסירופ.
15. מבשלים 2-1 דקות ומוציאים בכף מחוררת אל צלחת שטוחה.
16. מכינים בדרך זו את יתר הבריקים.

 

דרג: