מרק תרד, גרגירי חומוס וכנען

מרק תרד, גרגירי חומוס וכנען, מנה משביעה ובריאה במיוחד, מתאימה לחורף הקר

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק תרד, גרגירי חומוס וכנען
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 כפות שמן זית
  • 2 קישואים בינוניים חתוכים לקוביות בינוניות
  • 1 גזר בינוני חתוך לקוביות בינוניות
  • 250 גרם (לאחר הבישול) של גרגירי חומוס מושרים ומבושלים
  • ענף 15 ס"מ של סלרי אמריקאי קצוץ
  • 1/2 קולורבי חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 חצי בצל, קצוץ
  • ענף רוזמרין
  • 2 שיני שום שלמות
  • 1 כף קמח
  • 1/4 רבע כפית פלפל שאטה מיובש
  • 1.5 כוס עלי תרד טריים חתוכים גס
  • 1 עגבניה בינונית אדומה
  • מלח
  • 1 כף מיץ לימון
  • 3 דפי לזניה יבשים
  • 1 כף גרגירי קצח שחור
  • 120 גרם גבינת כנען

אופן הכנה:

1. מחממים בסיר 4 כפות שמן זית, מוסיפים את הקישוא, הגזר, גרגירי החומוס, הבצל, הסלרי, ענף הרוזמרין ושיני השום וצולים תוך ערבוב כ-5 דקות על להבה בינונית .
2. מוסיפים את הקמח, מערבבים היטב כחצי דקה .
3. חותכים את שורש העגבניה, בצד המעוגל חותכים איקס קטן, משרים את העגבניה בקערה עם מים רותחים 5 דקות, קולפים וחותכים לקוביות.
4. מוסיפים אל המרק את השאטה, עלי התרד הקצוצים, העגבניה ו-8 כוסות מים.
5. מרתיחים, מנמיכים את החום ומבשלים 30 דקות. מערבבים מידי פעם.
6. שוברים את דפי הלזניה לחתיכות גסות.
7. מתבלים את המרק ב-2 קורט מלח, כף מיץ לימון, שברי דפי הלזניה ומבשלים עוד כ-10 דקות ומשלימים טעם (ממליחים ומפלפלים).
8. להגשה: מחלקים לצלחות ומעל כל מנה מפוררים מגבינת הכנען, בוזקים מעט קצח, מניחים ענף קטן של רוזמרין טרי ומגישים חם.
 
דרג: