מרק תפוחי אדמה חלבי

מנה ראשונה קלאסית לארוחת ערב בלילות החורף הקרים

מאת: איטה קרידמן

דרג:
מרק תפוחי אדמה חלבי
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 תפוחי אדמה בינוניים
  • 30 גרם מרגרינה
  • כף קמח לבן
  • כוס חלב
  • אשל אחד
  • 3 עלי דפנה
  • קורט מלח
  • שמיר קצוץ
  • כף אבקת מרק עוף
  • מעט מיץ לימון

אופן הכנה:

1.שמים בסיר את תפוחי האדמה הקלופים והחתוכים לקוביות קטנות עם עלי הדפנה וקורט מלח, מכסים במים רק עד כיסוי תפוחי האדמה ומביאים לרתיחה.
2.במקביל, במחבת מכינים רביכה מהמרגרינה וכף הקמח תוך כדי הוספת החלב ואם יש צורך גם ממי המרק ולשים לב שלא יווצרו גושים.
3.מעבירים את הרביכה החמה אל תוך הסיר, מוסיפים מים עד למעלה ומביאים שוב לרתיחה ומוסיפים כף אבקת מרק עוף 
מנמיכים את האש ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים.
4.בינתיים קוצצים שמיר לפי הטעם ,מערבבים עם האשל ומוסיפים קצת מרק חם אל הכלי עם האשל והשמיר ומערבבים ומוסיפים את האשל עם השמיר למרק.
5.לכבות את האש ולסחוט מעט לימון פנימה.
6.ניתן להגיש חם או קר

דרג: