מרק תפוחי-אדמה

מרק תפוחי-אדמה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק תפוחי-אדמה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4-6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 כפות שמן זית
  • 1 כרישה חתוכה לפרוסות
  • 1 בצל לבן חתוך לקוביות
  • 2 ארטישוק ירושלמי מקולפים וחתוכים קטן
  • 6 שיני שום שלמות
  • 5 תפוחי-אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 1 גבעול מרווה
  • 0.5 גבעול רוזמרין
  • 3 גבעולי טימין
  • 0.5 כוס יין לבן מתוק – יין קינוח
  • 3 כוסות מים
  • 2.5 מיכלים (625 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
  • 0.5 שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן מסדרת השף הלבן
  • 0.5 כפית פלפל שאטה יבשה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. בתוך סיר עם שמן זית מאדים את הבצל, הכרישה, הארטישוק, שיני השום ותפוחי-האדמה עד לקבלת גוון זהוב.
2. מוסיפים את היין לבן ומרתיחים למשך 5 דקות. 
3. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. 
4. מוסיפים את השמנת לבישול וצמחי התבלין ומבשלים עד להתרככות תפוחי-האדמה והירקות.
5. טועמים ומתבלים עם מלח ופלפל לבן. מוסיפים את הפלפל החריף ושולפים את צמחי התבלין החוצה.
6. טוחנים את המרק למרקם חלק. במידה והמרקם סמיך ניתן להוסיף מעט מים חמים למעבד המזון.
73 את המרק מגישים בכוסות מרטיני או בצלחות גדולות ויפות ומפזרים מלמעלה פתיתי פרמזן. 
דרג: