מרק שעועית לבנה

מרק שעועית לבנה או אדומה עם כופתאות בשר חם ומנחם לימי החורף הקרים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: מתכון גולש

דרג:
מרק שעועית לבנה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למרק:
  • 2 כוסות שעועית לבנה מושרית (או אדומה)
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1/2 כוס רסק עגבניות
  • 2 כפות אבקת מרק טעם עוף
  • מעט סוכר
  • מלח פלפל לפי הטעם
  • כ 3 ליטר מים
  • מעט שמן
  • לכופתאות:
  • 1/2 ק”ג בשר בקר טחון טרי
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • עלים משלושה גבעולי בזיליקום
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פרורי לחם
  • מלח פלפל לפי הטעם
  • כף שמן זית

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מזהיבים קלות את הבצל ומוסיפים את השעועית מערבבים ומוסיפים רסק עגבניות מטגנים קלות ויוצקים את המים
2. מביאים לרתיחה ומבהשלים על אש נמוכה מכוסה חלקית עד שהשעועית מתרככת
3. בינתיים מכינים את התערובת לכופתאות .
4. כשהשעועית מוכנה מוסיפים את אבקת המרק מומסת במעט מנוזל המרק ומתבלים .
5. מכינים את הכופתאות ומכניסים בזהירות למרק מבשלים כ 30 דקות נוספות משלימים טעם

מומלץ - להגיש עם באגט טרי!


דרג: