מרק שוקולד קר עם גלידת וניל וקליפות תפוז מסוכרות

קינוח מקורי ומעודן של מרק שוקולד עם גלידה ונגיעת תפוז

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שף בני סיידא

דרג:
מרק שוקולד קר עם גלידת וניל וקליפות תפוז מסוכרות
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למרק השוקולד:
  • 1 מיכל שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
  • 1 כוס חלב תנובה
  • 1 מקל וניל חצוי
  • 200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו, שבור לקוביות
  • 4 כפות ליקר שוקולד או ליקר גראן מרנייה
  • להגשה:
  • 4 כדורים גלידת וניל משובחת
  • רצועות דקות מקליפת תפוז
  • 1 כף סוכר

אופן הכנה:

1. שמים בסיר את השמנת, החלב ומקל הוניל ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה מאוד 15 דקות. מסירים מהאש מגרדים את גרגרי הוניל לסיר, מוסיפים את השוקולד והליקר ובוחשים עד שהשוקולד נמס. מצננים ומקררים למשך מספר שעות.
2. שמים את רצועות קליפות התפוז במחבת, מכסים במים מביאים לרתיחה ומסננים. מחזירים את קליפות התפוז למחבת מוסיפים את הסוכר ומבשלים עד שהסוכר נמס ומצפה את הקליפות ומצננים.
3. להגשה: מוזגים את מרק השוקולד הקר לקעריות עמוקות, שמים במרכז כדור גלידה מפזרים מעל את קליפות התפוז ומגישים

דרג: