מרק רויון ופלפלים קלויים

מרק קר ונהדר להכנה בן־רגע. הרוויון תורם למרק נפח ורעננות וממרח זיתים ושמנת משלים את טעמו. כדאי לדעת: במנה (225 מ"ל) של המרק הטעים הזה יש רק 135 קלוריות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
מרק רויון ופלפלים קלויים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 צנצנת (540 גרם, משקל מסונן 330 גרם) פלפלים קלויים על האש עם שום (אם משתמשים בפלפלים בלי שום מתבלים את המרק בשן שום כתושה או במעט שום גבישי)
  • 8 עלי ריחן גדולים
  • 10 עלי נענע גדולים
  • 3 כוסות (750 מ"ל) רויון "תנובה"
  • קורט פפריקה חריפה (או פתיתי צ'ילי)
  • 4 כפות שמנת חמוצה "תנובה" 15%
  • לממרח הזיתים והשמנת:
  • ⅓ כוס זיתי קלמטה מגולענים קצוצים גס
  • 3 כפות פתיתי גבינת "פרמזן" "השף הלבן"
  • 1 שן שום גדולה קלופה וחצויה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות שמנת חמוצה "תנובה" 15%

אופן הכנה:

1. מוציאים את הפלפלים מהנוזלים וקוצצים אותם לחתיכות גדולות. מערבלים את תכולת הצנצנת (פלפלים ונוזלים) בבלנדר למחית חלקה.
2. מוסיפים את עשבי התיבול וממשיכים לערבל.
3. מוסיפים את הרויון בהדרגה תוך כדי ערבול.
4. מוסיפים 4 כפות שמנת חמוצה, ומתבלים בפפריקה או בצ'ילי לפי הטעם. מערבלים היטב.
5. מוזגים את המרק לקעריות או לכוסות. מעטרים כל מנה בכפית שמנת חמוצה ובכפית ממרח זיתים ושמנת. מגישים קר. 
6. להכנת ממרח הזיתים והשמנת: מרסקים בבלנדר את הזיתים עם גבינת העמק ועם השום למחית חלקה. מוסיפים את השמן בהדרגה, ומערבלים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים את השמנת ומערבלים לממרח אחיד. מעבירים לכלי, מכסים ושומרים במקרר.

טיפ: רוצים מרק קר להגשה מידית? החזיקו צנצנת פלפלים במקרר בהיכון לרגע שיתעורר החשק.

דרג: