מרק קרם תפוחי אדמה ופסטו

מרק חורפי עשיר וסמיך על בסיס שמנת, עם טוויסט מרענן של פסטו

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק קרם תפוחי אדמה ופסטו
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למרק:
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
  • 11/2 ליטר מים
  • 1 מיכל שמנת לבישול
  • מעט שמן
  • לפסטו:
  • 1 ק”ג עלי בזיליקום ללא גבעול
  • 300 גרם צנוברים
  • 1 כוס שמן זית
  • 1 ראש שום כתוש
  • מעט מים
  • מלח

אופן הכנה:

1. מחממים מעט שמן בסיר, ומוסיפים את הבצל. מטגננים עד הזהבה קלה. לאחר מכן מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים. 
2. מוסיפים את אבקת המרק. מערבבים שוב.
3. יוצקים את המים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה במשך 20-25 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים.
4. טוחנים את המרק בבלנדר ומחזירים לסיר.
5. יוצקים את השמנת אל תוך סיר המרק ומבשלים 5 דקות נוספות. לאחר מכן, טועמים וסוגרים תיבול.
6. להכנת הפסטו: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת ממרח אחיד.
7. מגישים כל מנה עם כפית פסטו מעל. 
 
דרג: