מרק קרם תירס ושמנת

מרק מתקתק שיהיה חביב על כל בני הבית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק קרם תירס ושמנת
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 80 גרם חמאה
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 2 גזרים מגוררים גס
  • 3 גבעולי סלרי בהירים קצוצים
  • 4 כוסות תירס קפוא ומופשר
  • 2 כפות קמח
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 6 כוסות מרק ירקות צח
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1/2 מכל שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס עירית קצוצה
  • 100 גרם גבינת קצ’קבל מגוררת

אופן הכנה:

1. ממיסים בסיר כבד חמאה ושמן זית, מוסיפים את הבצל, השום, הגזר, הסלרי ו-3 כוסות מהתירס. מכסים ומאדים 15 דקות, בוחשים מדי פעם.
2. מוסיפים את הקמח ובוחשים, מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את המרק הצח, מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה 40 דקות.
3. מרסקים את תכולת הסיר,  בממחה ידני או במעבד מזון, למרקם חלק. מוסיפים לסיר את התירס הנותר, את השמנות ומביאים לרתיחה.
4. טועמים ומשפרים תיבול, מגישים חם בעיטור עירית קצוצה וקולאז’ קשקבל מגוררת ולחם טרי.
דרג: