מרק קרם שעועית לבנה בקציפת פטריות ושמנת

מרק קטיפתי של שעועית עם פטריות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: בני סיידא

דרג:
מרק קרם שעועית לבנה בקציפת פטריות ושמנת
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למרק:
  • 2 כוסות שעועית לבנה מושרות במים למשך לילה
  • 60 גרם חמאה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 1 כרישה קצוצה דק ( החלק הלבן בלבד )
  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 6 כוסות מרק ירקות צח
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 מכל שמנת מתוקה
  • לקציפת פטריות ושמנת:
  • 50 גרם חמאה
  • 1 כף שמן
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 1 סלסלת פטריות קצוצות דק
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 גביע שמנת

אופן הכנה:

  אופן ההכנה:

1. ממיסים בסיר חמאה ושמן, מוסיפים את הירקות ומאדים 10 דקות בסיר מכוסה. בוחשים מדי פעם, מסננים את השעועית ומוסיפים לסיר. מוסיפים מרק צח ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
2. מביאים לרתיחה, מבשלים על להבה נמוכה כשעתיים וחצי עד שהשעועית רכה. מרסקים את תכולת הסיר למרקם אחיד. מוסיפים את השמנת מתבלים במלח, טועמים ומשפרים תיבול.
3. להכנת קציפת פטריות ושמנת: ממיסים במחבת חמאה ושמן מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיזהיב. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שיזהיבו ולא יישארו נוזלים במחבת. מתבלים במלח ובפלפל ומסירים מהאש. מעבירים למסננת לניקוז השמן ומעבירים לקערה. מוסיפים שמנת ובוחשים.
4. מוזגים את המרק לצלחות אישיות, שמים בכל צלחת כף גדושה מקציפת הפטריות ומגישים עם לחם טרי.
דרג: