מרק קרם שומר

מרק קטיפתי ועשיר בטעם המיודח של השומר

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק קרם שומר
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 50 גרם חמאה
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 4 פקעות שומר קטנות ופרוסות
  • 4 כוסות מרק ירקות צח
  • מלח
  • פלפל
  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 5 בצלים ירוקים קצוצים

אופן הכנה:

1. ממיסים בסיר בינוני חמאה, מוסיפים את הבצל, מאדים 4 דקות, מוסיפים את השומר ומאדים 4 דקות נוספות.
2. מוסיפים את מרק הירקות, מתבלים במלח ובפלפל, מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות עד שהשומר מתרכך.
3. מרסקים את תכולת הסיר בבלנדר ידני או במעבד מזון, מסננים את המרק דרך מסננת רשת צפופה לסיר אחר, מוסיפים את השמנת, מביאים לסף רתיחה, טועמים ומשפרים תיבול.

גיוון: במקום שומר אפשר להשתמש ב-6 קישואים ירוקים (זוקיני) חתוכים לקוביות או 600 גרם פטריות טריות פרוסות מסוגים שונים.

 

דרג: