מרק קרם קארי, אפרסקים וחלב קוקוס

מרק סמיך וקרמי בטעמי מתוק וחריף, מתכון השואב השראה מטעמי המזרח הרחוק

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק קרם קארי, אפרסקים וחלב קוקוס
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6-8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ק"ג אפרסקים מגולענים
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 1 שורש פטרוזיליה קטן קלוף חתוך
  • 2 שיני שום שלמות
  • 2 ליטר מים
  • 100 גרם חמאה
  • 1 וחצי כפות קארי
  • 2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
  • 3 כפות קמח
  • 1/2 עד קופסא שלמה חלב קוקוס
  • מעט מלח

אופן הכנה:

הכנה:
1. מטגנים קלות את הבצל ושורש הפטרוזיליה, מוסיפים את האפרסקים ומערבבים.
2. מוסיפים את אבקת המרק ואת הקארי ומטגנים קלות, מוסיפים את הקמח ומערבבים.
3. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות עד שמסמיך .
4. טוחנים בממחה (בלנדר), מחזירים לאש לבישול נוסף של 10 דקות, יוצקים מעל את חלב הקוקוס, מערבבים ומגישים.
דרג: