מרק קרם פטריות ושעועית לבנה

מרק קרם פטריות מושלם עם שעועית לבנה - לימים הקרים

מאת: אלעד חסיד

דרג:
מרק קרם פטריות ושעועית לבנה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: מנות 6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 מיכל שמנת "תנובה"
  • 1 בצל גדול קצוץ גס
  • 50 גרם חמאת "תנובה"
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 חבילה פטריות שמפיניון טריות פרוסות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 500 גרם שעועית לבנה מושרית למשך לילה
  • 1 תפוח אדמה גדול חתוך גס
  • חלב "תנובה"
  • 1/4 כוס יין לבן יבש
  • מלח
  • פלפל
  • אגוז מוסקט
  • מעט שמן זית לקישוט

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מאדים את הבצל בחמאה ובשמן זית עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את הפטריות ומאדים 5 דקות נוספות.
2. מוסיפים את השום, השעועית והתפו"א ומאדים עוד דקה. מוסיפים חלב ומבשלים עד שהשעועית רכה.
3. מתבלים, מוסיפים מיכל שמנת (אחוזי השומן ע"פ העדפה אישית) וטוחנים בבלנדר מוט או מעבד מזון. במידה והמרק סמיך מדי ניתן להוסיף שמנת, חלב או מים ע"פ הטעם.
4. מסננים אחרי הטחינה כדי להיפטר מקליפת השעועית.
5. מעטרים במעט שמן זית.

דרג: