מרק קרם עדשים תורכי

מרק עדשים תורכי חלבי,טעים ומשביע.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אבי שליסל

דרג:
מרק קרם עדשים תורכי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12-10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כוסות עדשים אדומות
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
  • 1 בצל גדול קלוף
  • 4 כפות אבקת מרק טעם עוף (פרווה)
  • 2 ליטר מים
  • 4 כפות שמן
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מסדרת השף הלבן
  • מלח
  • פלפל לבן
  • להגשה:
  • 1 מיכל (1/2 ליטר) ריוויון

אופן הכנה:

1. חותכים את תפוחי האדמה והבצל לקוביות בינוניות.
2. בסיר מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל ותפוחי האדמה. מטגנים קלות ומוסיפים את העדשים. מערבבים, מוסיפים את אבקת המרק ומערבבים שוב .
3. יוצקים את המים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה כ- 25 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים היטב .
4. טוחנים את המרק בבלנדר ומחזירים לסיר. מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל .
5.להגשה יוצקים את המרק לצלחות הגשה ובמרכז מוסיפים מעט ריויון.
מומלץ להגיש את המרק עם לחם לבן טרי .

הערה : המרק סמיך במיוחד. אם רוצים לדללו מוסיפים מעט מים רותחים בסוף ההכנה ומתבלים בהתאם.






עוד מתכונים למרק ניתן למצוא בקטגורית מרקים
דרג: