מרק קרם עגבניות

מרק עגבניות ושמנת קרמי וסמיך המוגש עם טוסט קלוי עם גבינת קממבר, מנה משביעה ומחממת לימי החורף

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק קרם עגבניות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למרק:
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 6 עגבניות בינוניות בשלות חתוכות לקוביות
  • 1 גזר בינוני קלוף חתוך לפרוסות
  • 200 גרם רסק עגבניות
  • 1 כפית שום כתוש
  • 2 כפות גדושות קמח
  • 4 כפות אבקת מרק טעם עוף
  • עלים מ- 2 גבעולי בזיליקום
  • 1 כף סוכר
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 6 כוסות מים
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל לפי הטעם
  • לטוסט (קרוסטיני):
  • 6 פרוסות לחם איכותי
  • 125 גרם גבינת קממבר (עין גדי)
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 כפיות שום כתוש

אופן הכנה:

הכנה:
1. מחממים בסיר שמן זית ומוסיפים את הבצל והגזר. מזהיבים קלות ומוסיפים את העגבניות, הבזיליקום והשום הכתוש. מבשלים כ-10 דקות תוך ערבוב מידי פעם.
2. מוסיפים את רסק העגבניות, הקמח ואבקת המרק ומערבבים. יוצקים את המים ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
3. מבשלים על אש נמוכה כ- 20 דקות עד שהגזר רך.
4. מעבירים את המרק לבלנדר, טוחנים היטב ומחזירים לסיר. מוסיפים את השמנת והסוכר, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.
5. הכנת הקרוסטיני: פורסים את הגבינה לרוחבה לפרוסות עגולות ושטוחות.
6. מערבבים את השמן עם השום הכתוש ומעט פלפל שחור גרוס ומורחים כל פרוסת לחם בעזרת כפית.
7. מניחים את פרוסות הגבינה על הלחם ומניחים על תבנית אפייה.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות כ- 5 עד 7 דקות עד שהגבינה נמסה.

דרג: