מרק קרם עגבניות עם שמנת וודקה

מרק קרם עגבניות עם טוויסט מפתיע

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק קרם עגבניות עם שמנת וודקה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ליטר מיץ עגבניות
  • 1 ליטר מים
  • 200 גרם רסק עגבניות
  • 4 בצלים פרוסים גס
  • 8 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 3 גבעולי סלרי פרוסים
  • 1 ענף טימין
  • 3 ענפי בזיליקום טרי
  • 1 גביע שמנת חמוצה בטעם של פעם
  • 5 שיני שום כתושות
  • 4 כפות שמן זית
  • קורט מלח
  • קורט פלפל לבן
  • 1 כפית סוכר
  • אגוז מוסקט
  • 2 עלי דפנה
  • 4 כפות וודקה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים בסיר שמן זית ומטגנים את פרוסות הבצל עד הזהבה.
2. מוסיפים לסיר את שיני השום ואת הסלרי ומטגנים 2 דקות נוספות.
3. מוסיפים את  קוביות העגבניות וממשיכים לטגן עוד 5 דקות.
4. מוסיפים את רסק העגבניות תוך כדי ערבוב ומטגנים במשך 2 דקות נוספות.
5. מוסיפים את מיץ העגבניות ואת המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים לסיר את ענפיי הבזיליקום והטימין כשהם קשורים כזר ואת עלי הדפנה.
6. מבשלים על אש נמוכה 40 דקות. מתבלים במלח, פלפל שחור ,סוכר ואגוז מוסקט.
7. מצננים קלות, מוציאים את זר התבלינים ועלי הדפנה, מעבירים למעבד מזון, מעבדים עד קבלת מרקם אחיד ומסננים.
8. מחממים שוב את המרק, מוסיפים את הוודקה ומשלימים את הטעם לפי הצורך.

הצעת הגשה: מעבירים את השמנת החמוצה לשקית זילוף, ומזלפים לכל צלחת על המרק בצורה של ספירלה. לקישוט, אפשר בעזרת קיסם ליצור פרח ע"י משיכה של השמנת לתוך המרק ממרכז הספירלה כלפי חוץ.

דרג: