מרק קרם עגבניות עם טוויל אורז שחור ופקורינו

מרק עגבניות מעוטרבטוויל פיקנטי של אורז שחור וגבינת פיקורינו — לקבלת פרזנטציה ייחודית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק קרם עגבניות עם טוויל אורז שחור ופקורינו
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 גבעולי כרישה פרוסים
  • 150 גרם חמאה
  • 10 שיני שום חצויות וקלופות
  • 10 עגבניות תמר חלוטות, קלופות וחצויות
  • 3 פלפלים אדומים מתוקים קלויים, קלופים וחתוכים גס
  • בוקה גרני — צרור של תימין, עלי דפנה וגבעולי למון גראס
  • 2 כוסות ציר ירקות
  • 2 כוסות שמנת מתוקה
  • מלח
  • סוכר חום
  • פפריקה מרוקאית מתוקה גרוסה
  • לטוויל:
  • 750 גרם גבינת פיקורינו מגוררת גס
  • 1 כוס אורז שחור חלוט ומסונן
  • 2 כפות זרעי כוסברה

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

1. מכינים טוויל: מערבבים את חומרי הטוויל בקערה. יוצקים מן התערובת 10 מלבנים בגודל 2 7 ס”מ על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. לוחצים קלות. 
2. אופים כ-10 דקות או עד להזהבה. מצננים ומפרידים מהנייר. שומרים בקופסה אטומה.
3. מכינים את המרק: מזהיבים כרישה בסיר עם חמאה. מוסיפים את שאר החומרים למעט השמנת ומביאים לרתיחה חזקה. מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים 45 דקות בכיסוי חלקי. 
4. מוציאים את הבוקה מהסיר וטוחנים את המרק למרקם חלק מאוד. 
5. מחזירים לסיר, מוסיפים שמנת ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.

מגישים את המרק עם טוויל 


דרג: