מרק קרם עגבניות

מרק חלק, קטיפתי, בטעם חמצמץ ומרענן, במיוחד לחורף קר, מומלץ לארוחות ערב בהן כולם מתקבצים יחד סביב השולחן

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק קרם עגבניות
עד 10 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 6-8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 50 גרם חמאת "תנובה"
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 עגבנייה גדולה קצוצה
  • 1 כף סוכר
  • 1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 500 מ"ל מים מינרליים
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • להגשה:
  • 1 גביע שמנת "תנובה" 15%

אופן הכנה:

אופן ההכנהף
1. מכינים את המרק: ממיסים חמאה בסיר על להבה נמוכה, מוסיפים בצל ומאדים כ-4 דקות. מוסיפים שום, עגבנייה קצוצה וסוכר ומאדים כדקה נוספת. מוסיפים עגבניות מרוסקות ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כרבע שעה.
2. טוחנים את המרק במעבד מזון או עם מוט ריסוק חשמלי למרקם חלק. מוסיפים שמנת לבישול ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
3. מגישים: מביאים את המרק לסף רתיחה. יוצקים לקערות, מוסיפים כפית שמנת לכל מנה וזורים פלפל שחור גרוס




עוד מתכונים למרק ניתן למצוא בקטגורית מרקים

דרג: