מרק קרם כרישה, תפוחי אדמה ותימין

מרק קרם כרישה, תפוחי אדמה ותימין

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אופיר וידבסקי

דרג:
מרק קרם כרישה, תפוחי אדמה ותימין
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 מקלות כרישה בינוניים
  • 1 גזר בינוני מקולף
  • 1 מקל סלרי
  • 1 בצל
  • שן שום כתושה
  • 4 תפוחי אדמה
  • חופן עלי תימין קצוצים
  • קורט אגוז מוסקט טחון
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 1/2 חבילה (סה"כ 50 גרם) חמאה
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15%

אופן הכנה:

1. חותכים את הבצל ,הסלרי, הגזר והכרישה לקוביות קטנות.
2. קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות ומעבירים לכלי עם מים.
3. ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את השום והבצל ומאדים למשך 2-3 דקות.
4. מוסיפים לסיר את הגזר, הסלרי, הכרישה ומעט תימין קצוץ. תוך כדי מוסיפים מעט מלח.
5. מסננים את תפוחי האדמה מהמים ומוסיפים אותם לסיר המרק.
6. מוסיפים מים, כ-3 ס"מ מעל גובה הירקות, ומערבבים. מכסים את הסיר.
7. מביאים לרתיחה ובעזרת כף/מצקת מסירים את הקצף.
8. מבשלים למשך חצי שעה על להבה בינונית, עד שכל הירקות רכים. מסירים מהאש.
9. טוחנים את המרק בעזרת ממחה ידני עד לקבלת מרקם חלק.
10. מוסיפים את השמנת ומבשלים על חום נמוך למשך כ-2 דקות. מתבלים במלח, בפלפל לבן ובאגוז מוסקט, לפי הטעם.
11. יוצקים מהמרק לקעריות הגשה, מפזרים מעט תימין קצוץ ומגישים.




 

דרג: