מרק קרם כרישה ופטריות

מרק כרישה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק קרם כרישה ופטריות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 80 גרם חמאת תנובה
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 5 כרישות בינוניות פרוסות (רק החלק הלבן )
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 2 כפות קמח
  • 6 כוסות מרק ירקות צח
  • 1 מיכל שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
  • 1 כף שמן
  • עירית קצוצה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. ממיסים בסיר כבד חמאה ושמן  זית מוסיפים את הבצל והכרישה ומטגנים על להבה בינונית 10 דקות, בוחשים מדי פעם.
2. מתבלים במלח ובפלפל מוסיפים את הקמח ובוחשים, מוסיפים את המרק הצח מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות. מרסקים את תכולת הסיר במעבד מזון ידני.
3. מוסיפים את השמנת מביאים לסף רתיחה טועמים ומשפרים תיבול, מטגנים את הפטריות בכף שמן זית עד להזהבה.
4. מחלקים את המרק לצלחות אישיות מעטרים בפטריות מטוגנות ועירית ומגישים עם לחם תירס ופרמזן.
 

דרג: