מרק קרם כרובית ומקצפת פלפל קלוי

מרק קרמי על בסיס כרובית עם מקצפת

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק קרם כרובית ומקצפת פלפל קלוי
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ק”ג כרובית נקייה
  • 2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות
  • 11/2 כפות אבקת מרק טעם עוף
  • כ 2 ליטר מים
  • מלח
  • פלפל
  • מעט שמן
  • למקצפת:
  • 2 פלפלים אדומים קלויים קלופים
  • 1/4 כוס קצפת צמחית מסדרת "השף הלבן"
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • מלח
  • פלפל לבן

אופן הכנה:

1. מחממים בסיר את השמן ומזהיבים קלות את הבצל.
2. מוסיפים את הכרובית ואת תפוחי האדמה, מערבבים ומוסיפים את אבקת המרק. מערבבים שוב ויצקים את המים.
3. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה במשך 25 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים היטב.
4. טוחנים בבלנדר את המרק, מחזירים לסיר ומשלימים טעם. אפשר לעדן במעט חלב קוקוס. 
5 להכנת המקצפת: מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר טוחנים ומקציפים. מתבלים במלח ופלפל. בהגשה יוצקים לכל צלחת מרק מהמרק ומעל כף של מקצפת הפלפלים מקשטים בעירית קצוצה.
 
דרג: