מרק קרם כרובית וגזר בעיטור צ'יפס קישוא

מרק ירקות חלבי למנות ראשונות ולימי החורף הקרים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק קרם כרובית וגזר בעיטור צ'יפס קישוא
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ראש בינוני של כרובית, נקי ומפורק לפרחים גדולים
  • 4 גזרים בינוניים
  • 2 קישואים בינוניים
  • כף בצל מטוגן
  • שן שום חצויה לאורכה
  • כוס וחצי חלב
  • כוס וחצי מים
  • חצי כוס שמנת
  • מלח
  • פלפל לבן
  • אגוז מוסקט
  • 2 כפות שמן סויה
  • 3 ענפי כוסברה

אופן הכנה:

1.בסיר בינוני מניחים את הכרובית,שני גזרים חתוכים לקוביות גדולות, השום, הבצל ומעל יוצקים את המים, השמנת והחלב.
2.מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
3.מבשלים למשך 25 דקות עד לריכוך הירקות.
4.מתבלים במלח , פלפל לבן וקורט אגוז מוסקט.
5.טוחנים את המרק ובמידת הצורך מוסיפים חלב או מים עד לקבלת מרקם קטיפתי.
6.הקישואים ושני הגזרים שנותרו קולפים וחותכים לצורת גפרורים דקים (גו'ליאן). מייבשים על נייר מגבת ל-10 דקות .
7.במחבת, מחממים היטב את השמן ומוסיפים בבת אחת את כל גפרורי הגזר. מערבבים קלות עד קבלת גוון זהוב ומוציאים לנייר מגבת.
8.מחממים שוב את השמן ומטגנים גם את הקישואים.


 

דרג: