מרק קרם חצילים על קרם גבינה-יוגורט ונענע

מרק קרם חצילים על קרם גבינה-יוגורט ונענע

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק קרם חצילים על קרם גבינה-יוגורט ונענע
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: 30 כוסות שוט (30 מ”ל כל אחת)

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למרק קרם:
  • 3 שיני שום
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 חצילים בינוניים קלויים, קלופים וקצוצים גס
  • 1 ליטר חלב "תנובה"
  • אגוז מוסקט מגורר טרי
  • 0.5 כפית פלפל אנגלי
  • 0.5 כפית מלח
  • פלפל לבן
  • 250 גרם (1 קובייה ) גבינה בולגרית 5% מסדרת "פיראוס" מפוררת
  • 375 מ"ל (1.5 מיכלים) שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת "השף הלבן"
  • קרם גבינה-יוגורט
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% “תנובה”
  • 1 גביע "יופלה לבן" 3% של “תנובה”
  • מלח ופלפל לבן
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • עלים קצוצים דק מ-3 גבעולי נענע
  • 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת "השף הלבן" מוקצפת
  • לקישוט: עלי נענע

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מכינים את המרק: מאדים שום בסיר עם שמן זית ומוסיפים את החצילים הקלויים. מוסיפים חלב ותבלינים ומבשלים 5 דקות.
2. טוחנים את המרק עם גבינה בולגרית במעבד מזון. מוסיפים שמנת ומחזירים לסיר. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. 
3. מכינים קרם גבינה-יוגורט: מערבבים את כל החומרים בקערה למעט הקצפת. כאשר התערובת אחידה, מקפלים את הקצפת פנימה. 
4. ממלאים את כוסות השוט בקרם יוגורט עד שליש מגובהן, ומעליהן יוצקים את המרק. מעטרים בעלה נענע ומגישים.
דרג: