מרק קרם דלעת עם קניידלך בטטה

מרק טעים ומשביע לימות החורף הקרים, מענג ובריא, מתאים גם לילדים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: עורך השף הלבן

דרג:
מרק קרם דלעת עם קניידלך בטטה
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן עבודה: 20 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למרק:
  • > חצי קילו בצל פרוס דק
  • > 1.5 קילו דלעת חתוכה לקוביות גדולות
  • > חצי קילו בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
  • > 1.5 ליטר ציר עוף
  • > שמן זית
  • > מלח ופלפל
  • לקניידלך:
  • חצי קילו בטטות
  • בצל בינוני קצוץ דק
  • ביצה
  • קמח מצה
  • מלח, פלפל ואגוז מוסקט
  • שמן זית
  • להגשה:
  • גרגרי רימון

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

ביום שלפני הארוחה מכינים את הקניידלך.
1. מניחים את הבטטות הלא קלופות על מצע מלח גס בתבנית קטנה.
2. מעבירים לתנור שחומם ל-180 מעלות ואופים שעה לערך עד שהבטטות מתרככות לגמרי.
3. מוציאים מהתנור וממתינים שיתקררו מעט.
4. קולפים את הבטטות, מעבירים לקערה ומועכים היטב במזלג.
5. מזהיבים את הבצל בשמן זית.
6. מוסיפים את הבצל המוזהב יחד עם השמן לקערה עם הבטטות המעוכות.
7. מערבבים היטב.
8. טורפים את הביצה ומוסיפים לתערובת הבטטות.
9. מערבבים. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
10. מערבבים ומוסיפים קמח מצה תוך ערבוב עד שנוצרת מסה נוחה לעבודה. תידרש בערך חצי כוס קמח מצה.
11. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה או עד כשעה לפני הארוחה, אז מוציאים את הבצק, מגלגלים קניידלך (בגודל כדור פינג פונג) ומניחים אותם על מגש מקומח בקמח מצה. מכסים בניילון נצמד ומחזירים למקרר.

את המרק מכינים ביום הארוחה:
1. בסיר בינוני מחממים כשלוש כפות שמן זית ומאדים בו את הבצל עד לשקיפות.
2. מוסיפים דלעת ובטטה ומטגנים תוך ערבוב כחמש דקות. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה.
3. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים חצי שעה בסיר מכוסה. בעזרת בלנדר ידני מרסקים את המרק לתערובת אחידה.
4. מתקנים טעמי מלח ופלפל ומסירים מהאש.

במקביל לבישול המרק מבשלים את הקניידלך. מוציאים אותם מהמקרר. מרתיחים מים מומלחים קלות בסיר בינוני. מחליקים לסיר, אחד אחד, את הקניידלך. מביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את האש למינימום ומבשלים עשרים דקות בסיר מכוסה. בזמן הבישול לא מרימים את המכסה אפילו לא להצצה קלה.

מוזגים את המרק (במידת הצורך ניתן לחמם אותו מעט) לצלחות הגשה. מחלקים את הקניידלך בין הצלחות. מוסיפים כף גרגרי רימון לכל צלחת ומגישים.

דרג: