מרק קרם גזר עם שיבולת שועל

מרק קרם גזר מושלם לימי החורף הקרים

מאת: אשר שידלובסקי

דרג:
מרק קרם גזר עם שיבולת שועל
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: מנות 6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול פרוס לפרוסות בינוניות
  • 1/2 כפית מלח ים
  • 900 גרם גזרים קלופים פרוסים לפרוסות דקות
  • 5 כוסות ציר ירקות
  • 1/4 כוס שיבולת שועל
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • 1 כפית זנגוויל

אופן הכנה:

אופן ההכנה:


1. מחממים את שמן הזית בסיר על אש בינונית, מוסיפים את הבצל והמלח ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבצל מתרכך.

2. מוסיפים את הגזרים, מנמיכים את האש ומכסים במשך 5-6 דקות. מערבבים מדי פעם, מוסיפים את ציר הירקות ומרתיחים. מוסיפים את שיבולת השועל ומנמיכים את האש. 

3. מבשלים במשך 25 דקות עד לריכוך הגזרים, מוסיפים את מיץ הלימון והזנגוויל ומתקנים תיבול.

4. טוחנים את המרק למרקם חלק ומגישים חם.


דרג: