מרק קרם גזר בג’ינג’ר ושמנת

מרק קרם גזר בג’ינג’ר ושמנת, הטוויסט של הג'ינג'ר מקפיץ את הטעם של המרק הנפלא

מאת: מנהל שף לבן \

מקור מתכון: בני סיידא

דרג:
מרק קרם גזר בג’ינג’ר ושמנת
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 60 גרם חמאת תנובה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 כרישה קצוצה דק ( החלק הלבן )
  • 4 שיני שום כתושות
  • 7 גזרים קלופים ופרוסים
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • אגוז מוסקט לפי הטעם
  • 1 כף ג’נגר מגורד
  • 1 כף קמח
  • 5 כוסות מרק ירקות צח
  • 1 מיכל שמנת עמידה לקצפת מסדרת השף הלבן
  • לעיטור:
  • 2 גזרים קלופים בעזרת קולפן לפרוסות אורך דקות
  • 2 גביעים שמנת של פעם

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. ממיסים בסיר חמאה ושמן, מוסיפים את כל הירקות מאדים על להבה בינונית 10 דקות, בוחשים מדי פעם, מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מוסיפים את הקמח ובוחשים.
2. מוסיפים מרק צח מביאים לרתיחה, מבשלים על להבה נמוכה 30 דקות מרסקים את תכולת הסיר במעבד מזון למרקם חלק. מחזירים לסיר מוסיפים את השמנת ומביאים לסף רתיחה. טועמים ומשפרים תיבול מגישים חם בעיטור פרוסות גזר חלוטות וכף שמנת של פעם.
3. להכנת פרוסות הגזר: שמים את פרוסות הגזר בסיר מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים דקה מעבירים לקערת מים קרים, מקררים 5 דקות, מסננים ומיבשים.



עוד מתכונים למרק ניתן למצוא בקטגורית מרקים
דרג: