מרק קרם ברוקולי

מרק ברוקולי בריא וקרמי להנות ממנו בחורף

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק קרם ברוקולי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 ק”ג ברוקולי חתוך קטן ללא הגזע העבה וללא עלים
  • 11/2 ליטר מים
  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 30 גרם חמאה
  • 2 כפות קמח
  • 1 כף אבקת מרק טעם עוף

אופן הכנה:

1. מטגנים בחמאה קלות את הבצל והברוקולי מוסיפים את הקמח ואבקת המרק מערבבים ומוסיפים את המים.
2. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 15 דקות על אש קטנה עד שהברוקולי רך אך לא משנה את צבעו.
3. טוחנים את המרק בבלנדר היטב ומחזירים לסיר .
4. מוסיפים את השמנת ומבשלים עוד כ 5 דקות
5. מתבלים ומגישים (לעידון ולהוספת טעם טוב ניתן להוסיף 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות).



 


דרג: