מרק קרם בטטה ותפוזים

מתכון מקורי למרק בטטה בנגיעות קלות של תפוז

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: השף אבי שליסל

דרג:
מרק קרם בטטה ותפוזים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ק”ג בטטה קלופה חתוכה לקוביות
  • 2 בצלים קלופים חתוכים לקוביות
  • 2 כוסות מיץ תפוזים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 3 כפות גדושות של אבקת מרק פרווה
  • מלח לטעם
  • פלפל לטעם
  • 100 גרם חמאה

אופן הכנה:

1. מטגנים במעט שמן את הבצל והבטטה. מוסיפים את אבקת המרק ומערבבים, יוצקים כ - 3.5 ליטר מים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ -  20 דקות עד שהבטטה רכה.
2. מעבירים את המרק בבלנדר ומחזירים לסיר. מוסיפים את מיץ התפוזים ומביאים לרתיחה נוספת. מוסיפים שמנת מתוקה, מתבלים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ  - 5 דקות.
3. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים תוך כדי ערבוב עד שהחמאה נבלעת לתוך המרק, ללא יצירת שכבת שומן .

 
דרג: