מרק קרם ארטישוק עם שמנת וגבינת קשקבל

מרק קרם ארטישוק קטיפתי וחגיגי שיתאים במיוחד לאירוח חלבי. מנה מענגת ומנחמת, בדיוק כמו שמרק צריך להיות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק קרם ארטישוק עם שמנת וגבינת קשקבל
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 3 כפות שמן
  • 2 בצלים קצוצים דק מאוד
  • 10 ארטישוק טרי מנוקים מעלים ו"שערות" ופרוסים
  • 1 שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
  • 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 כפות עלי טימין
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 5 כוסות מרק עוף צח
  • 1 כוס חלב
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • להגשה
  • 150 גרם גבינת קשקבל מגוררת

אופן הכנה:

1. ממיסים בסיר כבד חמאה ושמן ומוסיפים את כל הירקות. מתבלים בטימין, מלח ופלפל, מכסים ומאדים 10 דקות ובוחשים מדי פעם.
2. מוסיפים מים וחלב מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה 45 דקות. מרסקים את המרק בממחה ידני או במעבד מזון. מוסיפים את השמנת לבישול ומביאים לסף רתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
3. מגישים חם בעיטור גבינת קשקבל מגוררת.
דרג: