מרק קרם אפונה עם תפוחי אדמה צלויים וקצ'קבל

מרק מפנק ועשיר על בסיס חלבי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מרק קרם אפונה עם תפוחי אדמה צלויים וקצ'קבל
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 400 גרם אפונה ירוקה, יבשה
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 בצל קלוף
  • 1 כף עלי טימין
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס חלב תנובה
  • מלח גס
  • כורכום
  • 3 תפוחי אדמה אדומים, קלופים
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 3/4 כוס גבינת ״גלעד קצ'קבל", מגוררת
  • 1 כף גדושה עירית קצוצה

אופן הכנה:

1. מניחים את האפונה במסננת ושוטפים תחת מים זורמים.
2. מעבירים לסיר בינוני ומכסים במים בגובה של 5-8 ס"מ מעל האפונה.
3. מרתיחים, מנמיכים את החום ומבשלים תוך רתיחה עדינה עד לריכוך מלא. במהלך הבישול מצטבר קצף שניתן להוציא בעזרת מצקת.
4. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית וצולים את הבצל הקצוץ למשך 5 דקות תוך ערבוב קל.
5. מוסיפים את עלי הטימין וקורט פלפל שחור גרוס וצולים להשחמה קלה.
6. מוסיפים אל סיר האפונה את הבצל, חצי כוס חלב, מתבלים בקורט מלח, מעט כורכום וטוחנים למרקם חלק. ניתן להוסיף תוך טחינת המרק מעט חלב על מנת להגיע למרקם הנכון של המרק שצריך להיות מעט סמיך ואחיד.
7. את תפוחי האדמה מומלץ לצלות ממש במקביל להגשה.
8. מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
9. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל 2 על 2 ס"מ. מתבלים בקורט מלח גס, מעט פלפל שחור גרוס, 3 כפות שמן זית וחצי כפית פפריקה מתוקה. מערבבים ומעבירים לתבנית צלייה.
10. צולים בתנור החם למשך 25-30 דקות עד לריכוך והשחמה.
11. מוזגים מהמרק החם אל צלחות המרק, משקיעים בתוך כל מנת מרק כמה קוביות תפוחי אדמה צלויים ומעל פני המרק מוסיפים כף מגבינת הקצ'קבל. מעטרים במעט עירית קצוצה ומגישים חם.
דרג: